Øhavstur til Strynø

31. juli 2019 11:18 , af Kirsten Lørup

Vi har pakket kajakkerne og er klar til at ro samlet afsted fredag den 30. august kl. 16.30 mod shelterpladsen på Stenodden (Hegnet). Her har vi 1. overnatning, men først skal teltene sættes op og aftensmaden nydes. Shelterne kan ikke bookes på forhånd (det er først til mølle princippet). Aftensmaden kan medbringes eller tilberedes over bål (brænde kan købes på pladsen) eller på medbragt trangia.
Distance: 8 km
Pris for overnatning på pladsen: 30 kr.
Link til shelterpladsen: https://bookenshelter.dk/shelterplads/hegnet-taasinge/

Lørdag kl. 9 sættes kursen mod Strynø. Der vil blive mulighed for at ro rundt i Lindelse Nor inden vi ankommer til teltpladsen på Smakkecentret på Strynø. Evt. Shelterplads kan bookes hjemmefra.
Distance: 14 -22 km afhængig af om / hvor langt vi kommer ind i Lindelse Nor.
På Strynø reserverer vi bord til aftensmaden på Strynø Gl. Mejeri.
Pris for overnatning på Smakkecentret: 65 kr. (telt/shelter). Bad: 10 kr.
Link til Strynø: http://www.strynoe.dk/
Øhavets Smakke og Naturcenter: http://www.smakkecenter.dk/
Strynø Gl. Mejeri: http://strynoe-mejeri.dk/

Søndag morgen den 1. september starter turen retur til Troense. Vi håber, at vejret er til ”Den store Øhavstur” d.v.s. at vi på hjemturen kan holde pause på Birkholm, passere Hjortø og måske nå en is på Skarø inden vi når hjem. Alternativt roes der kystnært på Tåsinge vest eller øst om.
Distance: 23 – 35 km afhængig af ruten.

Turen er en niveau 2-3 tur. Der er krav til at man kan ro længere ture, selvfølgelig med passende pauser undervejs. Er man i tvivl om man er klar til en længere tur, kan det jo afprøves på ”Tåsinge Rundt” turen d. 17. August (41 km). Man skal være frigivet roer (d.v.s har roet min. 400 km og aftale med en af klubbens instruktører om frigivning) samt mestre makker- og egenredning. Der vil forekomme åbne kryds, men turen tilrettelægges, så vi vil være mindst mulig generet af vind og bølger.
Strynø har flere daglige afgange med færge til Rudkøbing, hvis behovet herfor skulle opstå. Transporten til/fra Rudkøbing er man selv ansvarlig for.

Formøde til turen bliver 20. August efter supertirsdag/klubaften

TILMELDING PÅ ROKORT!

Hilsen tur-udvalget
Annie, Marianne, Cecilie og Kirsten